petak, 13. siječnja 2012.

Kako razmišljati pozitivno

Pozitivne misli... pozitivne afirmacije... pozitivne vibracije...
 
Koliko ste često bili u prilici čuti te riječi? Koliko često ste bili u situaciji da vam govore kako biste trebali gajiti pozitivne misli, da biste ih, nakon što te misli izrazite i riječima (afirmacije), vibrirali u okolinu i tako i dobijali natrag pozitivnu energiju u vidu radosti, dobrog raspoloženja, uspješnosti na svim životnim područjima? Koliko ste puta pokušali - pa odustajali - jer rezultati ne samo da se nisu poklapali sa predodžbom koju ste u sebi stvorili u odnosu na pozitivne misli, već naprotiv - imali ste dojam kako je vaša životna situacija postajala negativnija od prijašnje, ili u najblažem slučaju - sasvim stagnirala? Što se u stvari dogodilo?

Da biste stekli pravilan uvid u pozitivno mišljenje i sve dobrobiti koje biste od takvog načina mogli imati - morate imati i TOČAN uvid u to ŠTO U STVARI ZNAČI: MISLITI POZITIVNO. No, još više: KAKO SE MISLI POZITIVNO? Nemojte doći do sasvim pogrešnog zaključka kako je pozitivno mišljenje samo po sebi jednostavno i kako time što ste ovog trenutka puni entuzijazma pomislili: Svijete, volim te! ili: Ja potpuno i apsolutno prihvaćam i volim sebe! ili: Svakog trenutka osjećam se sve bolje i bolje! - mislite pozitivno. Vi ste, doduše pomislili (kada biste je i izgovorili njena bi djelotvornost bila jača), jednu pozitivnu afirmaciju i ona će sasvim sigurno djelovati na univerzalnoj razini. Međutim, to još uvijek ne znači da vi pozitivno mislite. Ili da ste razvili vještinu RAZMJENE pozitivnih vibracija sa okolinom. Ukoliko češće budete ponavljali/izgovarali tu afirmaciju - njeno će djelovanje biti, proporcionalno vašem trudu i učestalosti ponavljanja, veće. No, još uvijek neće biti i dovoljno snažno da bi dovelo do tako značajnih promjena kojima biste bitno promijenili život na bolje. A to bi vas moglo učiniti malodušnima ili nepovjerljivima.

Cilj pozitivnog mišljenja je POSTIĆI POZITIVNO EMOCIONALNO STANJE U VAMA SAMIMA! Tek kada postignete to stanje - možete za sebe reći kako ste usvojili vještinu pozitivnog mišljenja. Sve dotle dok osjećate i najmanji tračak nemira, tjeskobe, tuge, straha, strijepnje, brige, nestrpljenja, nerazumijevanja i sl. - vi NE možete za sebe reći kako ste savladali vještinu pozitivnog mišljenja. Sve dotle dok u drugima nalazite pogreške (u postupanju, ponašanju, izražavanju), dok osjećate dosadu, dok težite revolucionarnom ili suptilnom MIJENJANJU svijeta i okoline u kojoj živite - vi NISTE shvatili suštinu pozitivnog mišljenja. Sve dotle dok izbjegavate svakodnevne poslove i zadatke, dok osjećate umor već pri samoj pomisli da biste se trebali "uhvatiti" nekog posla, dok vas "hvata nervoza" od pojedinaca u vašoj radnoj ili drugoj sredini... dok vjerujete u svoju "lošu sudbinu" ili živite uljuljkani u stav "Ah, zvijezde su mi tako odredile, što ja mogu učiniti protiv 'više' sile?", "Tako mi je zapisano u 'horoskopu'"... i sl. Vi se sve više udaljujete od samog pozitivnog mišljenja, a njegov cilj vam je apsolutno NEDOSTUPAN!
Da biste shvatili suštinu pozitivnog mišljenja, morate imati na umu sljedeće: VI STE VIBRACIJSKO BIĆE U VIBRACIJSKOM OKRUŽENJU! To što sebe doživljavate kao Fizičko biće - ni najmanje ne utječe na vaš vibracijski dio (neki ga mogu zvati "Dušom", drugi "Unutarnjim bićem", treći "Svijesnošću", "Jastvom" ili sl.). Kako god nazivali taj unutarnji dio sebe - ON JE JEDNAK KOD SVAKOG BIĆA, JER POTJEČE IZ ISTOG IZVORA! Ishodište mu je isto. Razlikuje se od vas samo u fizičkoj manifestaciji.
Osvrnite se oko sebe i pokušajte naći u svojoj blizini komad drva, metala, ili skinite prsten s prsta i razmotrite ga malo. Dobro ga pogledajte. Ne izgleda baš osobito živahno, zar ne? Ako ga stavite ispred sebe na stol, neće sam odskakutati u drugi kraj sobe. Ali... Jeste li svijesni činjenice kako UNUTAR tog prstena SVE VRVI od života? Kako atomi jurcaju amo-tamo održavajući OVU NJEGOVU FORMU?
Dakle, vi ste vibracijsko biće. Zapamtite to, jer je to od nemjerljive važnosti za pozitivno mišljenje.
 Svaka misao vibrira. I budući da vibrira - ona i odašilje signale. Prije ili poslije - baš svaka vaša misao DOBITI će POVRATNI SIGNAL koji će u potpunosti biti usklađen sa signalom koji ste vi odaslali.
Ukoliko odašiljete pozitivne signale - dobiti ćete natrag također pozitivne signale.
Ukoliko odašiljete negativne signale - dobiti ćete natrag njima pripadajuće negativne signale.
Ukoliko ni sami ne znate KAKVE TOČNO signale odašiljete jer su vam misli pomalo "zbrkane" - zbrku ćete dobiti i natrag.
Pod "signalima" mislim na susrete, odnose, životne situacije, materijalnu egzistenciju, zdravlje...
Samo je jedan "zakon" po kojem funkcionira čitav Univerzum. ZAKON PRIVLAČENJA! A on BESKOMPROMISNO KAŽE: ONO ŠTO JE SLIČNO - MEĐUSOBNO SE PRIVLAČI !
Kako možete znati ŠTO uistinu privlačite? Pozitivno ili negativno? Postoji vrlo jednostavan način/mjerilo kojim to možete nepobitno utvrditi. AKO SE OSJEĆATE DOBRO I POZITIVNO - VI PRIVLAČITE DOBRO I POZITIVNO! AKO SE OSJEĆATE LOŠE I NEGATIVNO - VI PRIVLAČITE LOŠE I NEGATIVNO!
Vi NISTE loše raspoloženi zbog drugih, vi niste u teškoj materijalnoj situaciji zato što ste lijenčine i neradnici, vi niste izgubljeni u beskonačnom lutanju s ciljem nalaženja prave ljubavi, zato što ste manje vrijedni od drugih ili ne zaslužujete ljubav. Vi niste bolesni zato što ste loše postupali prema nekome, ili sebi; jeli ovo ili ono, pili ovo ili ono, iskušavali ovo ili ono - VI STE U TAKVIM ŽIVOTNIM SITUACIJAMA ZATO ŠTO IH PRIVLAČITE SVOJIM MISLIMA!
Pojasnimo ovo malo konkretnije. Je li strah pozitivna misao? Je li briga pozitivan osjećaj? Dakako da nije. Dakle:
1. Ako ste zabrinuti zbog zdravlja - vaša zabrinutost biti će snažno emocionalno obojena - i kao povratni "signal" vi ćete dobiti BOLEST!
2. Ako vas muče misli o egzistenciji - vaša opterećenost egzistencijalnim pitanjima kao povratni "signal" će odaslati - NEIMAŠTINU!
3. Ako ste nepovjerljivi prema drugima - vaš povratni "signal" biti će kojekakve PREVARE I LUKVŠTINE kojima ćete biti izloženi.
Itd... itd... itd...
Nemojte me, molim vas, krivo shvatiti. Ja ovdje ne govorim o tome kako vi sada ne trebate voditi računa o svom zdravlju, ili kako možete sutra "spiskati" sav novac koji imate i kojim ste planirali izvući ovaj mjesec kraj s krajem, ili da lakovjerno vjerujete svemu i svakome. NE! NE! I APSOLUTNO NE! O tome ovdje nema ni govora. JA VAM POKUŠAVAM REĆI DA VI SVOJIM NEGATIVNIM MISLIMA, POPUT STRAHA, BRIGE I STREPNJE ZBOG NEČEG - UZ POMOĆ SVOJIH MISLI I MAŠTE - PRIVLAČITE UPRAVO TO ČEGA SE TOLIKO PLAŠITE, ŠTO VAS ZABRINJAVA I IZAZIVA U VAMA STREPNJU.
Da biste zaustavili takav životni tok - VI NAPROSTO MORATE SPOZNATI KAKO VAM TO NITKO NE ČINI! KAKO NEMA STRAŠNOG "BOGA" TAMO NEGDJE GORE U OBLACIMA, KOJI PO CIJELI DAN NE ČINI NIŠTA DRUGO OSIM ŠTO BUDNO PAZI NA SVAKU VAŠU GREŠKU - DA BI JE NA OVAJ ILI ONAJ NAČIN KAZNIO! I KAKO NEMA ZLOČESTIH I POKVARENIH LJUDI KOJIMA SE ŽIVOT SVODI NA SMIŠLJANJE UROTA PROTIV VAS!
SVE ŠTO ČINITE - ČINITE SAMI SEBI!
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar