petak, 17. veljače 2012.

KAKO RAZVITI INTUICIJU - dio prvi
Za početak, izvesti ćemo jednu vježbicu. Svojevrsnu "igricu". Ja bih vas molila da ni u kom slučaju ne pogledate tekst ispod, koji se odnosi na to kako ćete vidjeti što ste radili, i zašto. Tu vježbicu moći ćete ponavljati i kasnije, navoditi ćemo različite pojmove (tijekom izvođenja raznih vježbi za razvijanje intuicije) - te ćete tako moći i sami uvidjeti vlastiti napredak. ZAŠTO razvijati intuiciju? Treba li nam to? Jasno da treba. Ne samo da nam treba, već ćemo i tijekom razvijanja osobne intuicije spoznati niz drugih mogućnosti koje imamo oduvijek, analizirati snove, poboljšati opće zdravlje (fizičko i psihičko), i usvojiti sposobnost da brzo, jednostavno i lako preskočimo prepreke i savladamo teškoće na putu do zacrtanih ciljeva. Tijekom izvođenja vježbi po malo ćemo se upoznavati i sa samom intuicijom i načinom na koji se ona manifestira u našim životima. 
Pa, krenimo... Nakon što završite - a vjerujte mi, neće vam trebati više od dvije do tri minute, mogli biste se uistinu ugodno iznenaditi. Evo što trebate:
Uzmite jedan list papira. Na tom listu papira ovim redosljedom BEZ RAZMIŠLJANJA, napišite PRVO što vam padne na pamet, JEDNU JEDINU RIJEČ (samo u zadnjoj točki možete napisati niz riječi, ako vam se pojave u umu, ili cijelu misao koja bi vam mogla "sijevnuti" u umu). Ponavljam, jer je to od NEIZMJERNE važnosti za rezultate. Ni u kom slučaju nemojte misliti o tome. Samo napišite ono što vam TOG trenutka padne na pamet. Probajte... Što možete izgubiti? Dvije do tri minute (čak manje)? ♥
 
1. Muško ime -
2. Žensko ime -
3. Ime životinje -
4. Ime rijeke -
5. Ime grada -
6. Vremensko razdoblje -
7. Hrana -
8. Boja -
9. Oružje -
10. Terapija ili lijek -
11. Želja -
12. Strah -
13. Uspomena -
Dakle, prepišite ove pojmove i uz njih napišite PRVO što vam padne na pamet.  
 Moje čestitke svima koji su se "poigrali". Dakle, vi ste, koristeći svoju podsvijest upravo odgovorili na pitanje: KOLIKO ĆE BITI DRUGAČIJI MOJ ŽIVOT ZA GODINU DANA? Vaša vam je podsvijest intuitivno dala odgovor na to pitanje - i ako sada najprije općenito pogledate svoje odgovore, a potom ih pogledate i jednog po jednog - dobiti ćete čitavu priču o tome kako će vaš život izgledati za godinu dana. Naravno, oni koji nisu ni pokušali odgovoriti na navedene pojmove u pretprošlom postu - to ne mogu ni sada, jer će ih svjesnost o pitanju omesti u intuitivnom i nesvijesnom "nalaženju" PRVE riječi (misli), koja se pojavila u umu kod čitanja navedenih pojmova.
I kod objašnjenja odgovora morate ostati "otvoreni" i dopustiti intuiciji da vas vodi. Pričali smo puno o simbolima, nesvijesnom i njegovoj moći. O činjenici kako vi sami znate baš sve što je važno za vas i kako imate neprocijenjivo vrijednog suradnika u svom nesvijesnom. Napomenuli smo i kako nesvijesno komunicira s vašim svijesnim dijelom uz pomoć simbola ili slika.
Što to znači? Ako ste npr. pod točkom 3. Ime životinje - odgovorili SLON ili SLONIĆ DAMBO, onda biste trebali promisliti ŠTO ZA VAS predstavlja pojam slona, i što mislite zašto baš Dambo? Ima toliko naziva, zar ne? Ali, iz nekog razloga vi ste odabrali upravo to ime, odnosno vaša ga je INTUICIJA odabrala za vas - jer se iz nekog razloga pokazuje važnim za razdoblje od sljedećih godinu dana. Vi niste ja, kao što ja nisam vi. Svakako postoje arhetipski simboli poput križa, primjerice, koji su za sve ljude manje-više od istog značaja. No sve ostalo odnosi se SAMO i JEDINO na vas. Oblak ne mora imati isto značenje za vas, kao i za mene, ili nekog trećeg, petog, desetog. Da biste naučili komunicirati sa svojim nesvijesnim dijelom, koristiti njegovu pomoć u svakodnevnom životu u obliku jasne i određene INTUICIJE - morate prethodno spoznati ŠTO ZA VAS ZNAČI ODREĐENA SLIKA, IME, POJAM! Jer je vaš nesvijesni um to značenje vezao uz taj pojam tijekom najranije dobi - i sada vam pokušava pomoći nastojeći vam dati upute i smjernice KROZ SNOVE (ili maštanja). Ne odbacujte brzopleto snagu mašte. Mašta nije ništa drugo do san na javi. VAŠE NESVIJESNO ZNA zašto u određenoj životnoj situaciji maštate baš to - a ne nešto drugo! I nastojati će vam na milijun načina pokazati i ukazati na izlaz iz neizvjesne, teške ili nesređene životne situacije u kojoj ste se našli. U njemu nema mjesta za predbacivanje, nema mjesta za odlaganje, nema mjesta za proračunato odmjeravanje "za" ili "protiv". Vaše nesvijesno ŽELI vam dati pomoć odmah i sada! ŽELI vam ukazati na eventualne teškoće i način na koji ih možete zaobići. Ne podcjenjujte mogućnosti koje pred vas stavlja taj nepravedno zanemaren dio uma.
Jasno vam je kako biste vi imali posve drugačije asocijacije na te pojmove DA STE UNAPRIJED ZNALI NA KOJE SE PITANJE ZAPRAVO ODNOSI ODGOVOR. Stoga ste najprije odgovarali - a tek potom doznali što ste radili.
SHODNO TOME, ONI KOJI SE NISU POIGRALI DO SADA, NEĆE DOBITI VALJANI ODGOVOR NA OVO PITANJE UKOLIKO TO UČINE SADA - KADA ZNAJU ŠTO RADE. BIT JE BILA UPRAVO U TOME DA VI NE ZNATE ŠTO RADITE (kao kad spavate).

2 komentara:

  1. Ovo je fantasticno... Moja omiljena boja je ljubicasta, medjutim kada sam odgovarala jasno sam iz glave "cula"- zuta... I ostala pitanja kako bih procitala, odmah bi mi se pojavila slika nekog pojma u glavi, iako bih kada bih malo razmislila mozda odgovorila drugacije... veliki pozdrav... princess

    OdgovoriIzbriši
  2. Uzvraćam pozdrave, uz ispriku što točinim s toliko zakašnjenja. Iz privatnih razloga nisam bila u mogućnosti biti na netu posljednjih mjeseci (bolest i smrtni slučaj u obitelji). Svako dobro Princess!

    OdgovoriIzbriši